Очаква се от средата на седмицата повишаване на температурите. Тази седмица

...
Очаква се от средата на седмицата повишаване на температурите. Тази седмица
Коментари Харесай

Очаква ни сняг и студ за Коледа и НГ


Очаква се от средата на седмицата повишение на температурите. Тази седмица ни следва динамично време. На 8 декември очакваме повишение на температурите, тук-там с 4-5 градуса - до 14-16 градуса ", сподели синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на  " България заран ".

През втората десетдневка на декември също се чака стопляне, само че ще се задържи облачно и дъждовно. Възможно е и да се сътвори дълготрайна валежна конюнктура, само че преваляванията ще бъдат от дъжд, разяснява Янкова пред Bulgaria ON AIR.

" За Коледа и Нова година се чака захлаждане и намаление на температурите.  Очакват се и валежи от сняг ",  сподели още гостът.

В петък, събота и неделя ни чака топло време. В неделя ще нахлуе по-студен въздух.

" Очаква се другата седмица да стартира с валежи. Повишението на температурите се дължи на южния вятър, който ще успее да сътвори по-мека конюнктура. Утре и в четвъртък са вероятни и целодневни мъгли ", уточни синоптикът.

" На Балканите е най-вече облачно с продължителни мъгли. Превалявания ще има в Сърбия и в северната част на Гърция, в Турция също. Превалявания се чакат и по Средиземноморието. Декември месец в Западна България ще бъде по-суха конюнктура, чакат се 30-40 литра на квадратен метър ", заключи Янкова.

Наводненията и интензивните превалявания в Гърция и Италия се дължат на преминаващ средиземноморски циклон, разяснява още синоптикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР